i’m not a perfect girl , my hair doesn't always stay in place and i spill things a lot i’m pretty clumsy and sometimes i have a broken heart my friends and i sometimes fight . maybe some days nothing goes right . but when i think about and take a step back , i remember how amazing life truly is and that maybe . just maybe . i like being unperfect ..

wedding at Kuala Pilah

18/12/2010 hari yg paling bahagia dan bermakna bg sepupu saya .. seorang lg sepupu saya da dirikan rumah tangga . tahniah buat pak ngah dan mak ngah kerana anak sulung mereka "kak wani" telah pun diijab kabulkan dgn "abg ayun" buat pengetahuan korang .. abg ayun ni satu tempat kerja dgn abah saya . soo ..? dah terbukti laa abah tahu mcm mane abg ayun ni . abah saya ckp , abg ayun ni rajin orang nye .. baik pun baik . hee ~ untung kak wani . abg ayun pun untung dapat isteri mcm kak wani . dala pandai , cantik , sopan santun , tinggi lampai ... fuhh .. tip top punya ! hee ~ sebenarnya saya cemburu ngn kebaya yg kak wani pakai tuh .. saya dala taksub gila dgn warna purple .. dia pulak sanding pkai warna favourites saya tu .. hurm .. cantik purple tu .. kalau laa saya yg pakai .. haha ! day dreaming pulak . okayy anda sume scroll la kebawah yea . tgk pic yg lain . pic saya dan cousin saya  .. sume tu causin saya . tu pun ramai lg yg tade dlm pic ni . sbb ramai yg da blek .. sob .. sobb .. sedih . P/s: abaikan pic yg terakhir tu .. *saja na tayang muke .
hihie ..


ayun & wani


lilo & wani

causin

free style
wearing kebaya

own make up








kerana budi aku jatuh hati


tidak terdaya bagiku , meluah rasa terpendam .. hendak memetik cinta mu bimbang nanti tidak kesampaian ..
kau bagai hujan yang datang , menyiram musin kemarau  , indah mu tiada bandingan .. sedang aku cuma dagang yang merantau ..
terlalu banyak pengorbanan darimu .. susah senang ku , kau menggambil tahu .. sehinggakan ku rasa terharu bila mengenangkan budi dan jasa mu .. aku tahu siapa diriku , bagaikan musafir yang menumpang lalu ..
aduhai sayang sungguh tidak kumenduga engkau datang membawa bahagia , entah apakah gerangan di jiwa .. hendak ku tinggal tiada berdaya ..
kerana budi aku jatuh hati , aku tak mengerti ianya terjadi ..
kerana budi aku jatuh hati , kepada mu kini cinta bersemi ..




this is not a tatoo understood !

lukisan dari inai

black rose , at my hand

dragon , at my neck
ini inai lahh ! apela dorg niep ?? ada mcm rupe tatoo ka ..? gila ka ..? engat ako niep masok air kea na pkai tatao ? hm .. apa ini orang bikin panas saja . kao tatao pape kao diam ! haha .. stupigdos .. telebih dose . actually sume niep hasil kerja tgn ''lil chick Rotull'' .. rotull niep mmg creative gilak , ckp jewp ape yg na dilukis .. mesti die bole buat punye .. gerenti beres ! ape yg die buat mesti cantik and superb kababomm ! haha terover laa plak .. niep mase tgh bosanbosan kat class .. tatao na wt ape then lukisan niep pun terbentanglah kat tgn and leher ako . maklum lahh .. da tade exam na buat .. sume da settle , buat ape pun cikgu ta mara punye .. hihie ..




grass head

2 minggu lepas kan .. ako tman adik pegi isi borang keje kat kdai 1.99 .. then ako ushausha dlm kdai tu .. tetibee ako tepandang bende yg comel sgtsgt and mmg da lame ako cari . ako tnye akak tuh .. niep brape ringgit ? die ckap rn 4.99 hm ?? kat sign board ckap 1.99 ?? hm , tapi tape laa .. ako tnye akak tuh .. kak ? muke die yg lain tade kea ? yg niep ta comel laa .. saya nak yg mcm ni .. ako tunjuk pic yg ada kat kotak grass head tuh .. akak tuh ckap tade laa dik . tgl yg niep jea .. hm , tape laa .. ako buat muke sedih ako pun amik jele grass head yg muke samdol tuh hm .. trime jela .. balik sampai jea rumah ako bedah samdol tuh .. haha ! dlm seminggu grass head da tumbuh ..







awak , saya sayang awak . awak baca tau ?

saya sayang awak .. tapi betul ke saya sayang awak ?? awak sayang saya ke ?? kalau sayang , nape awak pegang tangan saya ?? awak nak tengok rambut saya , nak hug saya , nak saya pakai sexysexy .. memang la awak ta kasi boy lain tengok saya pakai sexy .. tp awak ta halal lagi utk saya kan ?? saya sayang awak kea kalau saya kasi semua tu kat awak ??

saya sayang awak .. betul .. ta tipu .. tapi sayang kea kalau bila dengan awak , saya lalai ?? saya lupa kat Dia yang dah cipta saya , yang kasi saya perasaan cinta kat awak .. saya lupa solat , saya lupa dosa .. saya lupa Tuhan .. takut la ..

betul awak .. saya sayang awak .. tapi saya takut .. takut sangat nak sayang awak .. awak baik , selalu solat awal .. tapi nape bila dengan saya awak lupa solat ?? masa keluar , kita lalu jea depan masjid .. ta pernah stop .. tp kat tempat tade orang , kita stop . beratus duit awak habis untuk saya kan ?? saya hargai sgt .. saya tau awk syg saya .. tp nape awak ta simpan duit tu dulu .. kotkot ada jodoh , boleh kita kawin .. awak .. saya takut .. takut sangat .. takut bila ingat ape yang kita dah buat .. saya nak awak jadi halal utk saya .. tp ta boleh la sekarang .. mcm mana awk nak tanggung saya .. kita belajar lagi .. saya nak hidup dgn awak .. saya nak awak jd imam saya .. nak sgt share everything dgn awak .. saya nak jadi kekasih halal awak .. tapi betul ke cara kita awak ?? saya takut laaaa ..

awak .. saya nak hidup dgn awak forever kat heaven .. tapi layak kea kita pegi heaven kalau kita mcm ni ?? macam mana kalau tibatiba Dia panggil kita pergi .. ta kisah la saya dulu , awak dulu atau duadua skali .. boleh kea kita pegi heaven kalau Dia panggil kita skarang ?? kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk , ape saya nak jawab nanti .. saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia ..

awak .. lama saya fikir .. saya fikir pasal kita .. betul saya sayang awak .. tapi , sampai bila kita nak mcm ni ?? awak .. saya dah fikir lama .. lepas ni , kalau saya ta text awk , tana jumpa awk , tana call awk or mms awak jgn salah faham tau .. saya buat camtu sbb saya syg awk sgtsgt .. awak .. saya nak forever kat syurga dgn awak .. dulu saya sedih sbb kita jauh .. tapi skarang , saya bersyukur sangat .. Tuhan sayang kita .. kalau dekat , awak boleh agak kan ape kita buat nanti ??

saya tatao camne nak gtao awk .. saya nak jaga hati awk .. tp awak sedar ta sebenarnya saya dah kotorkan hati awak .. saya suka goda awak dgn manja saya , dengan body saya .. saya suka buat awak cair dgn saya .. jahatnya saya .. awak saya banyak dosa .. awak nk kea terima org mcm saya jd wife awak ?? awak .. saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak .. saya nak jadi the best wife .. baru la awak ta pandang orang lain dah .. saya tana susahkan awak dgn saya yg mcm ni .. awak .. saya nak jadi bidadari awak .. bukan kat dunia jea .. tp kat heaven jugak .. saya nak jadi bidadari awak yg forever ..


awak .. saya tahu saya ta baik .. banyak sangat kurang and ta layak nak tegur salah awak .. tapi saya sayang awak .. ape kita buat , bukan ada org tahu pun .. sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya ?? saya pun nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga .. tana kea ?? takan la awak sayang saya utk happyhappy kat dunia ni jea .. awak tana kea pilih saya jadi bidadari awak kat syurga nanti ?? awak .. tolong laa .. saya tana dah jumpa awak .. tp mungkin saya lalai jugak nanti .. syaitan selalu ada dgn saya .. suka jea dia kalau saya keluar dgn awk , goda awak .. awak .. tolong la ingat kan saya jugak bila saya lupa . tolong yea .. saya lemah sangat .. saya nak jadi kuat .. kuat utk awak .. untuk hidup dgn awak .

saya sayang awak .. mcm mane kalau tibatiba Dia panggil kita before kita sempat bertaubat .. takutnye saya .. awak ta takut kea ?? camne kita nak pegi syurga ?? camne saya nak jadi bidadari awak ?? saya nak sangat cinta ni kerana Dia .. tp dgn apa kita dah buat , layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita ?? malu sangat kat Dia .. awak .. saya nak berubah .. utk diri saya gak , utk parents saya .. tp , kalau saya berubah , awak still terima saya lagi kan ?? saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak .. utk babies kita nanti .. nak jadi mom yg the best .. haha . tinggi betul citacita saya .. saya pun nak kita jadi pasangan yg educated .. nak samasama berjaya .. tp educated yg taat padaNya la .. mesti bahagia kan .. kita ingat Dia , Dia pun ingat kita .. so , boleh la Dia jaga kita nanti ..

awak , kalau la saya pergi dulu , saya nak tunggu awak kat syurga tau .. awak doakan la saya bia boleh masok syurga .. saya nak jadi bidadari yg tunggu awak .. and there , i'll be yours forever .. tapi , kalau awak pergi dulu ?? yea .. saya sedih .. tp saya pun akan doakan awak .. insyaAllah .. nanti awak tunggu la saya kat syurga oke ?? mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana .. tapi , simpan la satu tempat untuk saya oke ?? saya nak jadi bidadari awak ..


awak .. maaf kan saya kalau ape yg saya buat and gtao ni mengguris hati awak .. saya buat camni sbb saya sayang awak .. saya xtau camne nak gtao awak .. sebab tu saya type kt sini .. maaf sebab saya post kat sini .. bukan nak bukak keburukan sendiri .. at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan .. ramai kt luar sana couple and buat mcmmcm .. saya takot nak post kat awak .. tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni oke .. awak .. ingat tau .. SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY AND INFINITY .. and saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti oke .. <3<3<3




my hobby , join na ??

baking life


baking life

cupcake corner

cupcake corner

cafe life
 addicted , hm .. ako tato laa mcm mane ako bole ketagih maen game buatbuat kek niep .. permulaan nye ako start maen game baking life , then cupcake last skali cafe life .. last kea ..?? mungkin kott .. bkn ape , takott nnty ade jewp game baru yg keluar sume ako na try .. ako suke maen game niep sbb ako suke ubah suai kdai .. kononkonon berangan ar ako punye kdai mcm tuh ..   yela kat mane lg ako na jd boss kalo bkn kt game niep jewp .. stakat niep ketagihan ako niep da merebak kat adik ako and bf die .. haha! terokterok .. tapi ako tgk adik ako lg terok , opss .. kao nampak kea ape ako tulis niep dik ?? sorry ar .. jujur nie .. hehek ! :p kalo dulu ako jewp sibok na
na on9 angkat kek sbb takott kek hangus .. skrg niep tambah lg makluk ALLAH yg ikott jejak ako .. sampaikan ako na on9 pun ta senang .. hm , tapi tape jgk kalo agakagak ako tade mase na on9 bole laa minta tlg dorg angkatkan kek ako ..  hehehe .. malu laa plak .  so pada sape yg berminat .. jom join game niep .. search saja kat mukabuku you all ..




disebabkan kebosanan terlampau !

kelmarin hari yg paling membosankan dan memenatkan kat giat .. dala rotull tade , then kite org blaja praktikal wat treatment lak tuh .. asik berulang kali cuci rambut sampai rambut ako kering gila ! hm .. so ?? pada sapesape yg nak wt treatment harihari tu kan , tapaya laa .. sebulan 2 kali suda memadai . hm , cikgu cakap kan .. ako and hasnaa top student .. haha ! yela mane tak nye ..?? da kite org wat keje mcm robot jewp .. laju dari f1 huhu .. na cpat rehat laaa nak dikata kan ... sbb cpat seap keje jgk laa ako and hasnaa maen game yg zaman sekolah punye .. tgk pic kat atas sane tu kan ? nampak kan ?? sbenanye ako tatao name game niep ape .. tapi mulamula ako and hasnaa jewp , then kak bella , kak serra plak yg masok .. pas abes game tuh kite org sambung maen BINGO plak .. niep lg 2 org plak join .. habis riuh class dibuatnye ..:) sampai na bergaduh maen bingo niep .




kawan baru ...!!

siBUNCiT , bearbear , duck and BUBU ..
okayy , now buncit and bearbear da adew kawan baru .. hm , ada someone na sgtsgt kawan baru niep . nah , tgk saya da collect kan . tgk ?? sihat jewp kan dia ? ta kotor , ta berabuk yg mcm awak ckap kan . dan nama pun saya ta tuka .. still the same . DUCK and BUBU kan ..? :) hope awak ta marah . nak balik 2 patung niep ta ..? na ckap kat saya , awk tao mana na cari saya kan kan ..??




friendship , bestie :)

art , search out our name ..
ROHARA



LilO and Lil ' chick






LilO , Lil ' chick and hasnaa
friendship , sebuah persahabatan .. bestie ? kawan yg sgtsgt akrab atau rapat kott ..? ROHARA yupp toew nama kami bertiga selepas disambung . RO ; rotull HA; hasnaa RA ; shara . kat GIATMARA kami bertiga mmg rapat .. makan , study , lepak , exam , sume bertiga .. kalo sorg ta dtg , sume ta dtg . haha .. apa mao jadi ?? :p hurm .. lg bape bulan tamat laa class niep , then kena praktikal pulak .. hasnaa praktikal kat saloon mak dia , rotull pula study cause na jd cikgu english . ako pulak ..?? entah tatao ape na jd , haha ! hurm .. rasa mcm sedih pulak ohhh .. :( sbb after abes study niep mst da jarang dapat lepak , gurau , bertugas and study samesame ngn dorg lg .. :'( dala salu ngn dorg jewp . kawan perempuan yg ako ada cume dorg jewp laa .. susa ako na dpt kawan 1 kepala niep .. hm , ta dapat lg na kongsi ideaidea yg gegila ngn rotull and hasnaa .. ta dapat lg na buat lawak petala kelapan ngn dorg .. da ta dpt lg na dengar org pgl ako blurr , haha ! :( hm .. harap persahabatan niep ta putus sampai bebila . love you two my dear ! muahh ! :p




artwork from giatmara ampang jaya 10' student

rotull nasir my bestie

kak serra gebuzz

yan , rotull and ah mee

kak serra , yana , wany  , rotull and ah mee


yana with fixx
 fitri or fixx
chick rotull

fatin syamimi

ah mee